Kunstnerverksteder cs55

   Om cs55        Kunstnere/Artists        Atelier for nyutdannede         Prosjekt- og visningsrommet        Fellesverkstedet        Aktiviteter        Lenker        English    
  Kunstnere/Artists
    Anne Lise Karlsen
    Azar Alsharif
    Caroline Kierulf
    David A. Rios
    Ingrid Bjørnseth
    LisBeth Johansen Sjøvoll
    Mette Sandfær
    Nina Grieg
    Tom Kosmo

 

Kulturstasjon Meyermarken-2011

Nabolagsprosjekt
Med prosjektet skaper jeg arenaer i nabolag for kunnskapsutveksling mellom mennesker med ståsted i ulike kulturer. I 2011/2012 jobber jeg i mitt eget lokalsamfunn for å undersøke hva slags type lokal kunnskap fra ulike deler av verden som finnes der. Deretter organiserer jeg sosiale samlinger, der innbyggere i nabolaget deler av sin kulturelle erfaring og kunnskap, med hverandre. Arbeidsmetoder fra relasjonell og sosial kunst blir brukt for å eksperimentere med ulike formidlingsmetoder. Målet er å utvide vår kunnskap om verden, og å gjøre våre oppfatninger av hverandre mer reelle og differensierte på tvers av kulturelle grenser.

I arrangementet Kulturstasjon Meyermarken i Meyermarken Bydelshus 27.11.11, inviterte jeg ti personer fra nabolaget til å presentere ulik kunnskap og erfaring på ti ulike stasjoner. Alle ti deltagere presenterte samtidig og publikum ble invitert til å besøke de ulike stasjonene i tur og orden, og høre, se og smake på ulike tema. Ca. fem av stasjonene var iscenesatt for å skape en atmosfære rundt kunnskapsutvekslingen. Resten av stasjonene var tradisjonelt satt opp med bord, stoler og projektorer etc.

Temaene var:
• Aslaug snakket om vegetarmat og ga publikum smaksprøver og oppskrifter. Hun viste også elementer fra sitt tidligere kunstprosjekt; Viva las Vegis.
• Aleksandra og Adam fortalte om Polens storhetstid og hvor man kan se spor av dette i dag.
• Roy fortalte om nabolaget vårt før og nå, og viste bilder
• Aygul og Ømar inviterte inn i hyggelige omgivelser og fortalte om sosiale omgangsformer, filosofi og musikk fra Tyrkia
• Anette laget en miniutstilling om historiske steder i nabolaget, basert på skilt hun har fått laget og hengt opp i nabolaget.
• Aziz viste ca. femten ulike objekter, alle tilknyttet samfunnsliv i Tunisia på ulike måter. I tillegg organiserte han leker for voksne og barn.
• Rom og Maria presenterer filosofien bak den nye lokale sykkelbutikken, The Armadillo.
• Jean Philippe inviterte publikum inn i en iscenesatt setting med musikk, bilder og fortellinger fra Karibien, hans foreldres hjemland.
• Bella fortalte om skikker og væremåte i Somalia og i Norge
• Olta William snakket om integrering og boken han har skrevet om temaet; Lille svarte Sambo er nå voksen og bor i Norge.
• Sandrine viste oss hvordan hun lager glassmykker.

Det kom ca. 70 besøkende (over 12 år) som besøkte de ulike iscenesatte formidlingsstasjonene i 10-20 minutter på utvalgte stasjoner.



Printer friendly version
 
Aygul og Ømar inviterer deg inn i hyggelige omgivelser og forteller om barneoppdragelse, sosiale omgangsformer og musikk i Tyrkia
Roy snakker om nabolaget vårt før og nå, og viser bilder. Aslaug (bak) snakker om vegetarmat og gir deg smaksprøver og oppskrifter.
Aziz viser 15 ulike objekter fra Tunisia som alle forteller noe om landet og kulturen. Han organiserer også leker for voksne og barn halvveis i Kulturstasjonen.
Maria og Rom presenterer butikken The Armadillo og filosofien bak