Kunstnerverksteder cs55

   Om cs55        Kunstnere/Artists        Atelier for nyutdannede         Prosjekt- og visningsrommet        Fellesverkstedet        Aktiviteter        Lenker        English    
  Kunstnere/Artists
    Anne Lise Karlsen
    Azar Alsharif
    Caroline Kierulf
    David A. Rios
    Ingrid Bjørnseth
    LisBeth Johansen Sjøvoll
    Mette Sandfær
    Nina Grieg
    Tom Kosmo

 

Soups and Stories 1 i lavvo i Byparken

Billedkunstner Katrine Meisfjord i samarbeid med Kuratorsamvirke Radiator arrangerer historiefortelling, Soups and Stories, i et telt ved Christian Michelsen statuen i byparken. Temaet for historiene er sosialt eller politisk engasjement. Soups and Stories arrangeres i forbindelse med B-open markering på festplassen under Kulturnatt. Soups and Stories inngår i en rekke historiefortellerarrangement.Til forskjell fra mer konvensjonelle samtaler eller seminar om politiske saker, er dette prosjektet fundert på vanlige folks engasjement og den personlige historien som ligger bak engasjementet. Målet er å komme tettere på hverandre, og å utveksle erfaringer i et flerkulturelt samfunn.

Kunstnerne har invitert to personer i Bergen, til å dele en personlig historie med publikum, i en intim setting. Historiefortellerne forteller om hvordan de, på ulike måter, har reagert og aksjonert på hendelser i sin samtid. Det vil serveres suppe til historiene.
Historiefortellerne er :
Susi Law har en bachelorgrad i kunst fra Hong Kong, der hun har bodd siden hun var ungdom. Hun bor nå i Bergen for å ta en mastergrad i kunst ved KHiB. Hun vil fortelle om sine reaksjoner på en rekke hendelser som skjedde i tiden etter Kinas overtakelse av Hong Kong i 1997. Bl.a. forteller hun om en politisk bevegelse hun deltok i, som vokste frem hos kunstnere og designere på tvers av genre i Hong Kong, og om deres aksjoner; bla. Who`s afraid of Ai Wei Wei.
Synnøve Kvamme er Venstre politiker fra Hardanger. Hun har som ungdomsleder i Granvin Ungdomsråd vært sterkt engasjert i den såkalte Monstermast-saken i Hardanger og blitt kalt "selve symbolet på mastemotstanden i Hardanger".
Felles for historiefortellerne er at de bor i Bergen, men har erfaringer og engasjement knyttet til flere kontinent.



Printer friendly version
 
Soups and Stories i en lavvo i Byparken i Bergen
Susi Law forteller
Synnøve Kvamme forteller
Vi lytter til historiene og spiser suppe sponset ac Zupperia