AKTIVITET 2015

Marianne Berg og Astrid Sleire

November 2015

inviterer til utstillingsåpning fredag 20.november kl.19.00
i Prosjektrommet, Kunstnerverksteder cs55,
C.Sundtsgate 55, 3.etasje.
21.-29.november 2015. Åpent alle dager 12.00-16.00.

Marianne Berg viser skulpturelle objekter og en installasjon i kryssfiner.
Objektene er samlet i serier med ulike egenskaper, organiske eller geometriske former som utvikler eller formerer seg, og påvirker hverandre.
Hun har brukt kryssfiner på ulike måter ved å lime sammen plater til større tykkelser. De er skåret og bearbeidet for å få frem forskjellige uttrykk og overflater der treets tegninger understreker formene.

Astrid Sleire har bygget små skulpturer som relaterer seg til størrelsen på hendene sine. Fra tynne skiver av leire er hver del modellert med utgangspunkt i grunnformer som kvadrater, sirkler og ovaler. Formene kan sees på som fragmenter som refererer til både arkitektur og natur. Hun har benyttet et spekter av farger for å intensivere hver form og for å skape kontraster i den totale installasjonen. Hun har råbrent de separate stykkene, glasert dem, og deretter stablet dem slik at de danner former med variasjoner som omfavner både høyde og bredde. Glasuren virker som lim mellom de stablede elementene. Installasjonen skal vise et landskap av fargede figurer og stabler som både er stabil og prekær.

Print this page