AKTIVITET 2018

Marianne Berg

Mai 2018

viser Duo utstilling sammen med Marianne Broch i Kraft, Bergen fra 25.5. – 5.8. Utstillingsåpning fredag 25.5 kl. 18.00.

Det blir kunstnersamtale lørdag 26. mai kl. 14.00 med alle fire kunstnerne som har utstillinger samtidig.

Les mer på www.kraftkunst

Marianne Berg arbeider skulpturelt og materialbasert, og utforsker stadig nye materialer. Til utstillingen på KRAFT viser hun arbeider i tre, epoksy, gips, betong og bronse. I betongen har Berg eksperimentert med ulike naturlige tilsetninger som knust skjell og marmor.Naturens organiske former, dens bevegelse, transparens, lysbrytning, tekstur og farger er viktige inspirasjonskilder.

Gjennomgangstema for objektene dreier rundt bevegelse, rytme, forskyvning og balanse, noe som gjenspeiles i titlene Ekko og Dvale. Bevegelse kan ha utgangspunkt i ro, en form for stillhet, eller være en indre eller ytre uro som påvirker formen. Flere av skulpturene fremstår som finslig glattpussete mot grovere overflater. I utstillingen på KRAFT viser Berg nye skulpturer både som enkeltobjekter og serier. Seriene er repetisjoner av like former, der materialenes ulikheter skaper variasjon og betydning. Formene er abstrakte og tvetydige, samtidig som det er mulig å assosiere figurativt og finne noe gjenkjennelig i formene.

Marianne Berg er utdannet ved Bergens Kunsthåndverksskole (1981-85), med diplom i Møbeldesign og Interiørarkitektur. Hun har utført flere offentlige og private utsmykkingsoppdrag, og vært kunstnerisk konsulent for KORO. Hennes verk er innkjøpt av Nordenfjeldske kunstindustrimuseum, UiB, Vestlandske kunstindustrimuseum og Bergen kommune.

www.marianneberg.no

Print this page

Trykk på bildet, så kommer større bilde opp !
Trykk på bildet, så kommer større bilde opp !