UTSTILLINGER 2006-2010

Ellen Hansen

September 2008

deltar på utstillingen "9 rom" ved Akershus Kunstnersenter som åpner 13. september kl.13.00. Den kan ses tilogmed 12. oktober.
Se www.aks.ah.no

"Jeg arbeider med tekstil, rom, lys og tyngdekraft som iscenesettende elementer, rundt et tema om møter mellom materialitet og immaterialitet, tilfeldighet og system, rasjonalitet og drøm. Jeg er opptatt av fenomener som ikke har fysisk form, er utenfor menneskelig kontroll eller på et vis er fremmedartede. Inspirasjon hentes blant annet i vitenskap, metafysikk, mytologi, naturkrefter, verdensrom og havets dyp.
På utstillingen på Akershus Kunstsenter viser jeg arbeider av draperte viscosetråder. Til denne utstilling har jeg tatt utgangspunkt i en nysgerrighet for tyngdekraftens formdannende egenskaper, en kraft som er usynlig for øyet, men som blir synlig når den møter natur og materialer. Form og linjeføring i arbeidene er derfor oppstått i dialog mellom tyngdekraft og variasjoner i trådlengder, materialvekt, tetthet og avstander. Denne instrumentelle tilnærming er deretter bearbeidet og kamuflert inn i kompositoriske forløp der form, ornamentikk og linje oppnår ett assosiativt innhold i mange retninger. Arbeidene befinner seg i et spenningsfelt mellom fakta og fantasi, naturkraft og menneskelig manipulasjon og utforsker forbindelser mellom dette som visuelt uttrykk".

Print this page