Kunstnerverksteder cs55

   Om cs55        Kunstnere/Artists        Atelier for nyutdannede         Prosjektrommet        Fellesverkstedet        Aktiviteter        Lenker        English    
  Kunstnere/Artists
    Annette Kierulf
    Arne Ingvaldsen
    Astrid Sleire
    Carl Martin Hansen
    Eva Kun
    Gillian Carson
    Marianne Berg
    Nina Grieg
    CV
    Galleri N.Bergslien, Eidfjord 2013
    VOSS KULTURHUS 2013
    Kunsthuset Kabuso 2011
    Trudi Jaeger
    Vigdis Hareide

 

Galleri N.Bergslien, Eidfjord 2013

(…)Spørsmål knyttet til det feminine har også betydning i dialog med kunstprosjektene til Nina Grieg, Gitte Sætre og Bo Magnus. Ved hjelp av svært forskjellige, egenartede og i blant urovekkende virkemidler vekker disse kunstverkene minner og fornemmelser som kanskje kan føre til at betrakteren begynner å reflektere over både sine egne og andres holdninger og relasjoner til det som gjelder kvinner og feminisme. Gjennom å ta utgangspunkt i det private, og teknikker som mangler gitte konnotasjoner spør arbeidene etter mine personlige erfaringer og assosiasjoner. I samsvar med annen identitetsorientert kunst rammer de en intellektuell nerve samtidig som de vekker kroppslig og emosjonell identifikasjon. Hvor står jeg i forhold til dette?
(…) Men i tilegg til at det feminine kan sies å ligge i arbeidenes kroppslige og psykologiske funksjon i møte med mine personlige erfaringer, rommer de også en dimensjon av noe allment og generelt gjenkjennelig som kan forankres et kulturelt og historisk nettverk.

Utdrag fra katalogteksten I forlengelsen av det feminine av kunsthistoriker Nina Sundbeck-Arnäs.

Link til gesturearchive


Printer friendly version